Louise Boije af Gennäs – Högre än alla himlar

juli 26, 2012 § Lämna en kommentar

Det känns nästan lite ledsamt att läsa de sista sidorna av Louise Boije af Gennäs senaste roman Högre än alla himlar. Ledsamheten beror på vetskapen att det kommer dröja flera månader tills andra delen av hennes trilogi, Blå koral, kommer ut i bokhandeln.

Tills nästa gång man får träffa Sanna, Victor, Liv, Jalle, Stefan, Pella och de tre barnen Tessan, Philip och Saga får man hålla till godo med att låta den nyss lästa romanen smältas. Det var längesedan jag sjönk in i ett sådant tillstånd som när jag följde med bland Boije af Gennäs detaljrika och blottlagda karaktärer. Vare sig de befinner sig i Gibraltar, på Manhattan eller i mörkaste småland är Boije af Gennäs där och skildrar dessa liv på ett anmärkningsvärt noggrant sätt. Romanen kryllar av particip, adverb och adjektiv. Något som i vanliga fall är störande men i den här romanen skildrar Boije af Gennäs sitt Stockholm – främst östermalm, djurgården och södermalm – på ett förtroget sätt som i sin tur skänker autenticitet till romanen och dennes karaktärer.

Jag hade relativt höga förväntningar på den här boken och jag blev inte besviken, tvärtom. Nu är mina förväntningar på Blå koral högt ställa däremot.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Louise Boije af Gennäs – Högre än alla himlarbokplats.

Meta

%d bloggare gillar detta: